tiistai 5. maaliskuuta 2013

Herkkupesä torjuu ruokahävikkiä


 
Suomalaiset heittävät vuodessa satoja miljoonia kiloja ruokaa roskiin. Kotona ruokaa päätyy roskiin noin 23 kiloa henkeä kohden. Aika valtava määrä…

Ongelmaan on herätty vihdoin. Uusi hukkaan menevän ruuan pelastus – idea on taloyhtiömaailmassa testattavana. Pilottitaloyhtiössä Helsingissä on meneillään hanke, jossa kylmäkellarikomeroon on perustettu asukkaiden ruuanjakopiste, Herkkupesä. Komeroon voi kuka tahansa tuoda vanhaksi menevää ruokaa ja kuka tahansa asukkaista sen voi hyödyntää omassa keittiössään.

Idea on loistava. Ruokahävikkiä on pystytty torjumaan jonkin verran kokeilun aikana ja yhteishenkeä on saatu luotua asukkaiden keskuuteen. Kaikki toimii vapaaehtoisuuden pohjalta. Herkkupesälle on nimetty vastuuhenkilöt, jotka huolehtivat komeron siisteydestä.

Tällaisen mallin käyttöön ottamista voisi kokeilla myös muualla. Se ei vaadi isoja ponnistuksia. Ja samalla myös naapurit tulevat tutuiksi!


- Mervi Ala-Prinkkilä
Kirjoittaja on toimittaja Suomen Kiinteistölehdessä ja toimii myös taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti