Suomalaiset heittävät vuodessa satoja miljoonia kiloja ruokaa roskiin.
Kotona ruokaa päätyy roskiin noin 23 kiloa henkeä kohden. Aika valtava määrä…
Ongelmaan on herätty vihdoin. Uusi hukkaan menevän ruuan pelastus –
idea on taloyhtiömaailmassa testattavana. Pilottitaloyhtiössä Helsingissä on
meneillään hanke, jossa kylmäkellarikomeroon on perustettu asukkaiden
ruuanjakopiste, Herkkupesä. Komeroon voi kuka tahansa tuoda vanhaksi menevää
ruokaa ja kuka tahansa asukkaista sen voi hyödyntää omassa keittiössään.
Idea on loistava. Ruokahävikkiä on pystytty torjumaan jonkin verran
kokeilun aikana ja yhteishenkeä on saatu luotua asukkaiden keskuuteen. Kaikki toimii
vapaaehtoisuuden pohjalta. Herkkupesälle on nimetty vastuuhenkilöt, jotka
huolehtivat komeron siisteydestä.
Tällaisen mallin käyttöön ottamista voisi kokeilla myös muualla. Se ei
vaadi isoja ponnistuksia. Ja samalla myös naapurit tulevat tutuiksi!
Lisätietoa: http://saasyoda.tumblr.com/
- Mervi Ala-Prinkkilä
Kirjoittaja on toimittaja Suomen Kiinteistölehdessä ja toimii myös taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana.
Kirjoittaja on toimittaja Suomen Kiinteistölehdessä ja toimii myös taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti