maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kätevä emäntä



Yksi suomalainen heittää keskimäärin noin 23 kiloa ruokaa roskiin vuosittain. Arviolta noin 40 prosenttia heitetystä ruokamäärästä olisi vielä syömäkelpoista.

Meidänkin perheessämme tulee heitettyä ihan luvattoman paljon käyttökelpoista ruokaa pois. Milloin jää pastan jämät käyttämättä, milloin taas kermaviilipurkin pohjat. Olen ollut kovin laiska tuunaamaan tähteistä, mutta onnistuinpa ainakin kerran.

Viime viikolla hiihtolomaa viettäessäni en yhtenä päivänä jaksanut lähteä kauppaan vaikka jääkaapin sisältö ei suuremmin lounaan aineksia näyttänyt sisältävänkään. Erilaisista tähteistä syntyi kuitenkin mainio pastasoosi, joka upposi jopa hiukan krantuille lapsukaisille.

Tomaatti-fetapasta

Sipuli
1 purkki tomaattimurskaa (varmasti onnistuu myös tuoreista hieman ylikypsistä tomaateista)
Feta-juuston tms. jämät (mulla oli paketista noin puolikas jäljellä eli ehkä 100 g)
Ranskankermaa, kermaviiliä, kermaa tms. (itse käytin noin puolikkaan purkin ranskankermaa)
Mausteita sen mukaan mitä kaapista löytyy
Pastaa

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna keittyä kasaan jonkin aikaa (15 min). Lisää fetajuusto, hauduttele muutama minuutti. Lopuksi nakkaa ranskankerma sekaan. Keitä pasta kyytipojaksi samalla kun soosi valmistuu.

Ja kun kastiketta ruokailun jälkeen vielä jäi, niin jatkokäytimme sen illalla pizzan täytteenä. Minä - kätevä emäntä.

-Petra Honkaranta-Siivari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti