perjantai 15. maaliskuuta 2013

Nörtiltä toiselle


Kodin tavarapaljoudessa mielestäni haasteellisinta on uudelleensijoittaa käyttökelvottamaksi käynyt, kuten vaatteet, joita ei enää voi korjata. Vaikka en kovin paljon ompelekaan, vanhat farkut ovat pakottaneet miettimään tukevalle puuvillasekoitteelle uutta käyttöä. Jälkipolveni kuluttaa loppuun muutaman farkkuparin vuodessa.

Puolisen vuotta sitten ystäväni hankki MacBook Airin. Tuolloin päätin, että seuraava tuunaustavara on säilytyslaukku sitä varten. Ompeleminen jäi ensin ajatuksen asteelle, mutta nyt hänen syntymäpäivänsä lähestyessä projekti on valmis.

Laukun päällinen on siis jälkikasvuni farkuista, vuori äitini jollekin tuolille tekemästä päällisestä. Vetoketju ja tarranauhan toinen puoli löytyivät kierrätyskeskuksesta, toisen puolen jouduin ostamaan uutena. Toivon, että vastaanottaja arvostaa farkkujen takaosasta tehtyä sisätilanjakajaa. Pienemmän tavaran voisi kätevästi ja hauskasti pakata kahteen farkkutaskuun.

Tuntuu hyvältä antaa itsetehtyä ja kierrätettyä. Parasta on voida yhdistää molemmat. Ommellessa ovat silloin mielessä lahjan saajan lisäksi he, joilta materiaali on peräisin. Rakkaat.

- Outi Lantto

3 kommenttia:

  1. Hyvä idea ja kaunista tuli.

    VastaaPoista
  2. Vau, tosi kiva idea! Täytyypä kokeilla joskus vastaavaa.

    VastaaPoista
  3. hyvä idea, koska on usein tarvetta pikkumuistamisia varten.

    VastaaPoista