lauantai 16. maaliskuuta 2013

Mums!




Hemma hos oss äter vi ganska mycket bröd. Till frukost, mellanmål och nattmacka, och... ja. Eftersom åtgången är så stor finns det också alltid bröd i frysen att ta fram. Det bröd som tagits ur frysen har inte riktigt samma hållbarhet och blir därför fort gammalt, varför vi lärt barnen att bara tina den mängd bröd som behövs – inte mer. Men misstag sker, och då gör vi på följande vis:

  • De fnasiga brödskivorna läggs på spiselkransen för att torka. Skorporna äts sedan som knäckebröd. Eller så blir de skorpsmulor av dem. 
  • Brödpudding: Smörj en form och varva torrt bröd med äppelmos eller sylt. Blanda 1 ägg per 2 dl mjölk och tillsätt lite socker och kanel enligt smak. Häll ägg-mjölk-blandningen över brödskivorna så att vätskan täcker dem helt, och klicka över några msk smör. Grädda i 175 graders ugn tills puddingen fått fin färg. Låt svalna något och servera med vaniljsås eller glass.

    Mums! 

-Tessa Turtonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti